Frogtail

Frogtail er en tjeneste som tilbys av Folkefinans AS, har vært på markedet siden 2006. De spesialiserer seg på typiske usikrede lån og smålån, som kan innvilges enkelt og raskt, etter en enkel søknadsprosess.

Hos Frogtail kan du låne mellom 10.000kr. Og 50.000kr. Med en løpetid på mellom 12 måneder og 3 år. Den nominelle renten ligger på mellom 11,9% og 19,0%. Den faktiske renten fastsettes ut fra låntakers økonomiske situasjon, som hos alle andre tilbydere av forbrukslån.

Gebyrene på et lån hos Frogtail er relativt lave, sammenlignet med andre tilbydere av mikrolån. Etableringsgebyret er fast på 350kr. Uansett lånebeløp, og det månedlige termingebyret er på bare 15kr. Dette er selvsagt med på å gjøre den effektive renten relativt bra, spesielt sammenlignet med andre mikrolån-tilbydere på markedet.

Få krav for å få lån gjennom Frogtail

Som for de fleste andre typiske mikrolån på markedet, stiller heller ikke Frogtail de helt store kravene for å få innvilget et lån. Du må være minimum 20 år gammel og ha fast inntekt, men det er ikke satt noe minimumskrav til denne. Selskapet foretar en kredittvurdering av alle nye kunder, så har du veldig lav inntekt, kan det tenkes at banken bare vil låne deg et mindre beløp og ikke maksimalbeløpet på 50.000kr.

Frogtail nevner ikke direkte at de ikke låner ut penger til personer med betalingsanmerkninger, men de skriver at du ikke kan ha «gjeld til Namsmannen». Det er fullt mulig å ha en registrert betalingsanmerkning, uten at dette omfatter gjeld eller tvangstrekk fra Namsmannen, men høyst sannsynlig vil du få avslått en lånesøknad om du har betalingsanmerkninger.

Kredittkort fra Frogtail

I løpet av 2017 vil Frogtail også begynne å tilby kredittkort. Selskapet har ennå ikke offentliggjort betingelser og priser, men siden Folkefinans AS er spesialisert på mikrolån, er det ikke unaturlig å forvente at det vil være snakk om kredittkort med en relativt lav kredittgrense, men som vil bli tilbudt til personer med lav inntekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *